Energiaravintoaineet sisältävät energiaa kasvuun, ruoan käsittelyyn, ruumiinlämmön- ja verenkierron säätelyyn sekä ylläpitämiseen, eli jokapäiväiseen toimintaan. Niin liiallinen kuin liian vähäinenkin energian saanti ovat haitallisia terveydelle.
Energiankulutus on yksilöllistä riippuen henkilön sukupuolesta, iästä ja liikunnan määrästä. Yleensä se on kuitenkin 2000 - 2600 kilokaloria päivässä. Energiaravintoaineiden saannista n. 50-60% tulisi koostua imeytyvistä hiilihydraateista, 30% rasvoista ja 10-15% valkuaisaineista.
Valkuaisaineet, eli proteiinit
Rasvat
Hiilihydraatit
http://www.tervekoululainen.fi/elementit/ravinto/arkiruokailu/ravintoaineet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti