torstai 27. maaliskuuta 2014

Energiaravintoaineet

Energiaravintoaineet sisältävät energiaa kasvuun, ruoan käsittelyyn, ruumiinlämmön- ja verenkierron säätelyyn sekä ylläpitämiseen, eli jokapäiväiseen toimintaan. Niin liiallinen kuin liian vähäinenkin energian saanti ovat haitallisia terveydelle.

Energiankulutus on yksilöllistä riippuen henkilön sukupuolesta, iästä ja liikunnan määrästä. Yleensä se on kuitenkin 2000 - 2600 kilokaloria päivässä. Energiaravintoaineiden saannista n. 50-60% tulisi koostua imeytyvistä hiilihydraateista, 30% rasvoista ja 10-15% valkuaisaineista.


Valkuaisaineet, eli proteiinit

Rasvat

Hiilihydraatit

http://www.tervekoululainen.fi/elementit/ravinto/arkiruokailu/ravintoaineet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti