torstai 27. maaliskuuta 2014

Suojaravintoaineet

Suojaravintoaineet ovat elimistölle välttämättömiä alkuaineita ja vitamiineja. Myös jotkut valkuaisaineet, rasvahapot ja ravintokuidut ovat luonteeltaan suojaravintoaineita.

Niitä tarvitaan elintoimintojen säätelyyn ja vastustuskyvyn parantamiseen.

Jos suojaravintoaineita ei saa tarpeeksi ravinnosta, voi seurata väsymystä ja ravintoaineen vajaalle määrälle ominainen puutostauti.

Suomalaisten tulisi kiinnittää huomiota erityisesti D-vitamiinin, raudan ja kalsiumin saantiin. Suojaravintoaineita voi tarvittaessa saada myös lisäravinteista.

Vitamiinit

Kivennäisaineet

Hivenaineet


Avain, Kemia 3, 2008
http://www.tervekoululainen.fi/elementit/ravinto/arkiruokailu/ravintoaineet
http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/vihannekset/suojaravintoaineet.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti