Suojaravintoaineet ovat elimistölle välttämättömiä alkuaineita ja vitamiineja. Myös jotkut valkuaisaineet, rasvahapot ja ravintokuidut ovat luonteeltaan suojaravintoaineita.
Niitä tarvitaan elintoimintojen säätelyyn ja vastustuskyvyn parantamiseen.
Jos suojaravintoaineita ei saa tarpeeksi ravinnosta, voi seurata väsymystä ja ravintoaineen vajaalle määrälle ominainen puutostauti.
Suomalaisten tulisi kiinnittää huomiota erityisesti D-vitamiinin, raudan ja kalsiumin saantiin. Suojaravintoaineita voi tarvittaessa saada myös lisäravinteista.
Vitamiinit
Kivennäisaineet
Hivenaineet
Avain, Kemia 3, 2008
http://www.tervekoululainen.fi/elementit/ravinto/arkiruokailu/ravintoaineet
http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/aineistot/vihannekset/suojaravintoaineet.htm
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti